DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Asset
Beheer

Op de Kempkensberg in Groningen is een gezamenlijk kantoorgebouw gerealiseerd voor de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst (de voormalige IB-Groep en CFI). Het gebouw heeft een ondergrondse parkeergarage met daarop een stadstuin van bijna 1 hectare met waterpartij. Dit project is een van de eerste grote pps nieuwbouwprojecten van de Rijksgebouwendienst.

Achitectuur en stedenbouw

Duurzaamheid speelt bij dit project een belangrijke rol en is integraal in het ontwerp opgenomen. Hergebruik van het gebouw - met op termijn een woonbestemming - is voorzien.

DUO2 won in februari 2008 de Nederlandse Bouwprijs in de categorie 'Integraal ontwerpen en bouwen' tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.

Omvang

Het gebouw zal plaats bieden aan ongeveer 2500 werkplekken en krijgt parkeerfaciliteiten voor 1500 fietsen en 675 auto’s, die grotendeels in een ondergrondse parkeergarage worden ondergebracht. Daarboven komt een grote openbare stadstuin met waterpartij (9.000 m2) en een multifunctioneel paviljoen met commerciële functies.

Producten / diensten bij dit project

Producten 1-2 van 2
AfbeeldingNaamType
Productafbeelding
BREEAM expertDienst
Productafbeelding
EnergiemanagementDienst