DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:

Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten alsmede in de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert Shimano schoenen en voetenborden voor de roeisport. De Europese markt wordt grotendeels bediend vanuit het hoofdkantoor in Nunspeet waar ook het distributiecentrum gevestigd is.
Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. Vanwege het groeiende belang van een internationaal georiënteerde businessomgeving, de aanwezigheid van jong talent en een sterke focus op innovatie kiest Shimano voor de HTC.


Het gebouw bevindt zich in het zuidelijk deel van de Campus te midden van het heidelandschap. Het gebouwvolume is verdeeld in drie volumes die onafhankelijk van elkaar bewegen. Dit is niet alleen van buitenaf zichtbaar maar ook vertaald naar de plattegronden. De entreehal op de begane grond is volledig ontworpen in glas. Door het open karakter ontstaat een sterke relatie met de groene buitenruimte. De centrale trap ligt in het snijpunt van de drie volumes, geplaatst in een vide, zodat de verdiepingen niet alleen fysisch, maar ook visueel contact met elkaar hebben. Verticale metalen gevellamellen beschermen het gebouw tegen opwarming door de zon en zorgen voor een lichte uitstraling. Door weerkaatsing van het licht naar binnen kan bespaard worden op het gebruik van kunstlicht. Voor het interieur ontwerp zijn warme materialen als hout gekozen voor een natuurlijke uitstraling in overeenstemming met het ecologisch karakter van de locatie en om een aangename werkomgeving te bereiken.

https://bike.shimano.com/en-EU/information/sustainable-european-headoffice.html

Producten / diensten bij dit project

Producten 1-3 van 3
AfbeeldingNaamType
Productafbeelding
Caproxx Energy Product
Productafbeelding
BREEAM (nieuwbouw en in use)Dienst
Productafbeelding
Schüco vliesgevelsystemen FWSProduct