DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:

Utrecht heeftt een World Trade Center (WTC) aan het Jaarbeursplein. Op de plek van kantoorpand Leeuwensteyn is begin 2018 een nieuw bedrijfsverzamelgebouw geopend. Investeerder CBRE Global Investors is eind 2016 gestart met de bouw van het duurzame gebouw waar 2000 mensen kunnen werken.

CBRE Global Investors heeft een pand van hoge kwaliteit gebouwd en streeft naar een BREEAM Excellent label voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld door toepassing van led-verlichting en zonnepanelen. De totale oppervlakte van het nieuwe gebouw is circa 32.000 m2 en de maximale hoogte zeventig meter. Het parkeren voor het WTC wordt geregeld in de ondergrondse Jaarbeurspleingarage, welke op het plein voor het WTC wordt  gerealiseerd.

Op de meest centrale locatie van Nederland heeft begin 2018 een uniek kantoorgebouw haar deuren geopend: World Trade Center Utrecht. Met haar indrukwekkende 70 meter hoge façade, is WTC Utrecht een iconisch landmark welke direct in het oog springt van iedere bezoeker van het Jaarbeursplein en omgeving.

Duurzaamheid en flexibiliteit
Dit innovatieve 32.000 vierkante meter tellende kantorenconcept is ontwikkeld als ultieme thuisbasis voor veeleisende organisaties en de ambitieuze kenniswerkers van nu en in de toekomst. Zowel op het gebied van flexibiliteit en uitstraling alsook duurzaamheid, bereikbaarheid en toekomstbestendigheid. Een bruisende toplocatie waar aangenaam werken, verblijven en ontmoeten samenkomen.

BREEAM
WTC Utrecht is ontwikkeld tot een gebouw met een uitstekend duurzaamheidsniveau met een minimum EPC-label A+. Refererend naar bovengenoemde ambitie is WTC Utrecht een BREEAM Excellent ontwikkeling uitgerust met onder andere plaatsing van PV-cellen op het dak, CO2-regulerings controle, LED-verlichting, daglicht regelbare verlichting en aanwezigheidsdetectie, regenereren elektriciteit van liften en  warmte terugwinnen uit afvoerlucht.
De opdrachtgever is CBRE Global Investors, de ontwikkelaar is AM Real Estate Development, de architect is MVSA Architecten en de bouwer BAM Bouw en Techniek. Het pand telt 18 verdiepingen en heeft 500 m2 met horecavoorzieningen en is begin 2018 opgeverd.

Casestudy

Bekijk hier de casestudy