DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:

Het project Timmerhuis (voorheen het Stadskantoor Rotterdam) is gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam achter het stadhuis, tussen de Meent, Rodezand, Raamplein en Haagseveer. Het project is in 2010 door Heijmans aangenomen. Het betreft een UAV-GC contract en omvat de uitontwikkeling en realisatie van een nieuw te bouwen gebouw en de renovatie van het monumentale Stadstimmerhuis inclusief het inbouwpakket. Tevens wordt het Timmerhuis na oplevering 15 jaar lang door Heijmans onderhouden. 

De gebouwen

De nieuwbouw heeft een ondergrondse parkeergarage met een in- en uitrit aan het Raamplein, op de begane grond retail en een horecagelegenheid, kantoren en 90 appartementen. Het monument behoudt haar originele invulling. De nieuwbouw en het monument zijn met elkaar verbonden. Het Timmerhuis wordt in opdracht van Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam gerealiseerd. De 90 appartementen worden voorzien van unieke dakterrassen en worden door Heijmans Vastgoed verkocht.

Het nieuwe Timmerhuis wordt aan twee zijden begrensd door het L-vormige voormalige Stadstimmerhuis, een ontwerp van gemeentearchitect Koops uit 1953. De gevels en een deel van de binnenruimten van dit karakteristieke wederopbouwpand zijn gerestaureerd. De bestaande kantoorvloeren sluiten aan op de nieuwbouw.

Klik hier voor de factsheet.

Duurzaam

Vanwege duurzame elementen als een warmtekoudeopslagsysteem, triple glas en vleermuiskasten heeft het multifunctionele gebouw het Breeam-NL Excellent-certificaat ontvangen. Het Timmerhuis is verder voorzien van groene daken en waterbesparende installaties. Daarnaast is het gebouw gerealiseerd met duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout. Bovenop het gebouw zijn 27 zonnepanelen geplaatst die stroom leveren aan de hergebruikte accu’s in de deelauto’s. De accu’s voeden op hun beurt de elektrische auto’s.

Casestudy

Producten / diensten bij dit project

Producten 1-4 van 4
AfbeeldingNaamType
Productafbeelding
Easy-Klima PlusProduct
Productafbeelding
SAPP CeilingProduct
Productafbeelding
Duurzaamheid en comfortDienst
Productafbeelding
Vervoersinformatiepunt(VIP)Product