DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Asset
Beheer

De Zeven Provinciën is een prestigieus kantoorgebouw gelegen aan een van de bekendste straten van Den Haag, het Lange Voorhout. Het kantoorgebouw heeft een zeer representatieve uitstraling met een natuurstenen gevel en is gelegen op een prominente plek, tegenover het hoofdgebouw van de Raad van State. Onder het gebouw is een parkeergarage met een capaciteit voor 17 auto’s. De Zeven Provinciën is volledig gerenoveerd in 2012. De gevels van het pand is tevens de demarcatie van het assessment. Er is geen buitenterrein aanwezig.

Monumentaal

Het gebouw is van algemeen belang omwille van de architectuurhistorische waarde als representatief voorbeeld van kantoorbouw uit de wederopbouwperiode. Bovendien waardevol als voorbeeld van kantoorbouw uit het latere, naoorlogse oeuvre van de bekende architect F.A. Eschauzier. Het pand is beeldbepalend als moderne toevoeging aan de historische gevelwand van het Lange Voorhout. Het betreft een “vanwege-bescherming” waarbij de te beschermen monumentale waarde beperkt is tot de voorgevel en kap van Lange Voorhout 3. http://www.monumentenzorgdenhaag.nl/monumenten/lange-voorhout-3

 

Omgeving

De statige gebouwen aan het Lange Voorhout zijn veelal 17e en 18e eeuws, zij geven dit gedeelte van Den Haag allure. Het merendeel van de gebouwen is aangemerkt als gemeente- of rijksmonument. Vele bekende nationale en internationale ondernemingen hebben aan het Lange Voorhout hun vestiging evenals diverse ambassades waaronder de Amerikaanse, Engelse, Zweedse, Zwitserse en de Spaanse Ambassade. Tevens zijn hier diverse restaurants gevestigd zoals de Taste, de nieuwe Saur, Bristroquet en de Posthoorn, het befaamde hotel "hotel Des Indes" alsmede de Pulchri Studio, Diligentia en museum Het Paleis.

 

Bereikbaarheid

De Zeven Provinciën is gelegen in het centrum van Den Haag. Het kantoorgebouw is met zowel de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Trein, tram en busvoorzieningen bevinden zich op loopafstand en de A12 (Utrecht), A13 (Rotterdam), A4 en A44 (Schiphol/Amsterdam) zijn dichtbij.

 

http://www.dutchofficefund.nl/bekijk.php?id=84