DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Asset

Het kantoorgebouw aan de Wassenaarseweg 80 in Den Haag is in de late jaren 30 ontworpen door de beroemde architect J.J.P. Oud en heeft in 1993 de monumentale status gekregen. Het gebouw heeft bijzonder ruime verhoudingen wat zorgt voor een unieke karakteristieke werkplek. De brede trappenhuizen en centrale hal creëren een moderne werkomgeving.

In 2020/2021 heeft een grootschalige renovatie van het monumentale gebouw plaatsgevonden. Het betreft de gehele voorvleugel van het pand. Zowel de entree, de algemene ruimtes en de kantoorvloeren zijn volledig gerenoveerd met een hoogwaardig opleveringsniveau. Hierbij is veel aandacht besteed aan het ontwerpen van heldere en rustige omgeving zowel visueel als akoestisch. Diverse voorzieningen zoals een vergadercentrum, receptiediensten en banqueting mogelijkheden zijn aanwezig.

Wassenaarseweg 80 is gelegen aan het landgoed Arendsdorp in Den Haag in de wijk Benoordenhout. Het kantoorgebouw heeft een unieke positie op de Haagse markt; de combinatie van professionele kantoorruimte in een natuurrijk omgeving biedt een zeer aangename werkomgeving. Op loopafstand bevindt zich de Van Hoytemastraat met diverse winkels en eetgelegenheden.