DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Asset

Gelegen aan de Pedro Medinalaan op IJburg, ten oosten van Amsterdam, staat dit hoogwaardige en transparante kantoorgebouw. IJburg omvat een drietal eilanden waar woningen, winkels en kantoorruimten zijn gesitueerd, en biedt een levendige en sociaalveilige woon- en werkomgeving ontstaat. Het asset ‘Steigereiland’ beschikt over een prachtig uitzicht over het IJ-meer, en staat op een van de drie gelijknamige eilanden. Het gebouw betreft een bedrijfsverzamelgebouw waarin hoofdzakelijk architectenbureaus zijn gehuisvest. Het beschikt over uitstekende infrastructurele verbindingen door de nabije ligging van de afrist S114 van de Rijksweg A10, en tramhaltes op ca. 100 m van het pand.

Het gevelbeeld kenmerkt zich door een hoge mate van transparantie, met verdiepingshoge glazen puien afgewisseld met dichte gevelelementen waarin automatische zonwering is geïntegreerd. Het gebouw telt zes bouwlagen, inclusief een ondergrondse parkeergarage, welke rondom een grote vide zijn georganiseerd. De verschillende huurders hebben ieder de beschikking over eigen pantry- en ontspanningsvoorzieningen, alsmede een dakterras en restaurant voor algemeen gebruik. Ten slotte is op de begane grond een showroomgroep ingericht voor de verschillende gebouwgebruikers. Het asset wordt voorzien in warmte en koude door stadsverwarming, in combinatie met een WKO, terwijl een PV-installatie voorziet in een deel van de elektriciteitsvraag.

Het pand heeft een bruto vloeroppervlak (BVO) van 15,507 m2. Hiervan heeft 9,085 m2 een kantoorfunctie, 1,560m2 een winkelfunctie, en 1,275 m2 een bijeenkomstfunctie. Daarnaast beschikt het pand over een ondergrondse parkeergarage van 3,587 m2, met een capaciteit van 97 parkeerplaatsen. Op het buitenterrein bevinden zich nog 20 additionele parkeerplaatsen. De twee fietsenstallingen bevinden zich in de parkeergarage. Het pand is in bezit van een energielabel A (EI: 0.77).