DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Gebruik

Kantoor PwC Eindhoven is gehuisvest in de Piazza, midden in het centrum en vlakbij het station, aan de Boschdijktunnel 10 op de vierde verdieping te Eindhoven. Het kantoor heeft energielabel A, met een EL van 1.02. Sinds de jaren zestig staat er al een winkelcentrum aan het 18 septemberplein. Eind jaren negentig voldeed de bebouwing niet meer aan de moderne eisen en werd, aan de hand van een modern ontwerp van de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas, gekozen voor een grootschalige renovatie. In 2005 werd het gerenoveerde winkelcentrum officieel geopend. In 2018 onderging Piazza wederom een transformatie. Deze is echter een stuk kleinschaligere. Zo is de plek voorzien van meer groen en zijn open gedeeltes afgesloten om de invloed van het weer te beperken. PwC heeft de gehele bovenste verdieping van het winkelcentrum tot zijn beschikking en richtte het kantoor in conform het ABW werkvloeren concept met flexibele werkplekken. Tevens bevat het kantoor een koffiebar, kantine en aparte spoelkeuken. Het onderkomen iets ruimer dan het voormalige kantoor op het Flight Forum. Bron: consultancy.nl