DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Asset
Beheer

In het bruisende hart van wereldstad Rotterdam komt het (inter)nationale bedrijfsleven samen in het unieke gebouw World Trade Center Rotterdam. Oudere Rotterdammers hebben het vaak nog over ‘de Beurs’ in plaats van over het World Trade Center. Want de Koopmansbeurs ligt, letterlijk, aan de wortels van World Trade Center Rotterdam.

WTC Rotterdam is tegenwoordig een bruisende business hotspot waar men kan werken, ontmoeten, verbinden, eten en relaxen. Het historische gebouw met hoogwaardige kantoorruimten, hightech vergaderzalen, Convention center, Business center met flexplekken, Business services, inpandig parkeergelegenheden, horeca, winkels, personal fitness en kinderopvang maken het WTC Rotterdam een dynamische plek waar de huurders verzekerd zijn van een aansluiting op de mondiale zakenwereld.

Laagbouw

Dit asset betreft de laagbouw van het WTC in Rotterdam inclusief de inpandige parkeergarages. Het omvat vrijwel het gehele gebouw exclusief de toren met de hoogbouw, de winkels en het hotel. 

De laagbouw bestaat uit verschillende bouwdelen en dateert oorspronkelijk uit 1936. Het bouwdeel is gedeeltelijk monumentaal. Door de jaren heen zijn er nog lagen aan de bouwdelen toegevoegd. In 1974 behaalde de laagbouw van WTC Rotterdam het volume zoals het vandaag de dag nog is. Om ook dit bouwdeel aantrekkelijk te houden om business te doen zijn er verschillende renovatie projecten opgezet. Zo zijn er verschillende renovatie projecten van kantoorverdiepingen opgezet, waaronder de 5e verdieping Coolsingel binnenzijde die volledig gerenoveerd is. Daarnaast is de gebouwschil verbeterd met in achtneming van de monumentale kenmerken.