DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Project afbeelding
BREEAM-NL-score:
Asset

Het WTC complex is in 2 fasen gebouwd; WTC I en WTC II. De twee delen hebben elk een andere eigenaar (SRE en CBRE). Het beheer wordt uitgevoerd door SRE.
De bouwwijze is identiek. Ook de basis-inrichting op de verdiepingen is identiek. De hoofdinstallatie verschilt op onderdelen. WTC II heeft bijvoorbeeld een WKO installatie. Bij WTC I is de warmte en koudeopwekking tot nog toe traditioneel  (gasketels, koelmachines). Bij 'bouwjaar' is de gemiddelde leeftijd ingevuld. Bij energielabel, de gemiddelde score.
Van het verhuurd oppervlak wordt 80% (afgerond naar hele huurders) meegenomen voor het assessment. Een overzicht van de huurders die zijn meegenomen is toegevoegd als pdf bestand bij credit HEA08.

Het WTC-Asset begint op de derde verdieping van het complex. De parkergarage en eerste en tweede verdieping zijn geen onderdeel van het WTC. De derde verdieping verbindt de 8 torens van het WTC. Op de derde verdieping bevindt zich de ontvangstbalie, bedrijfsrestaurant, koffiebar, loungeplekken enz. Het restaurant en koffiebar zijn als 'Bijeenkomstfunctie' genoteerd. Daarnaast zijn hier recent verhuurbare ruimtes toegevoegd langs de gevels. Via de terminal op de eerste verdieping kan men vanuit het WTC de luchthaven binnendoor te bereiken, evenals 'Schiphol Plaza', waar zich het station en verschillende winkels en horecapunten bevinden. De verdiepingen van de torens zijn identiek van opzet qua installaties, verlichting, toiletten, pantry enz. De verplaatsbare binnenwanden in de kantoorruimte hebben per huurder vaak een andere plaats. Enkele grote huurders hebben zelf verlichting aangebracht.

Vanaf vorig jaar (2019) worden jaarlijks op de verdiepingen klimaatplafonds met LED gerenoveerd, alsmede de sanitaire kernen, waarbij 1 toiletpot wordt vervangen door een urinoir.

De technische ruimten liggen deels op een tussenvloer (halve hoogte) onder de derde verdieping. De WKO en vetvangvoorziening van de keuken, liggen in de kelder onder toren H. Verschillende koelmachines en de gasketels (WTC1) zijn op de daken van de torens geplaatst. 

WTC Schiphol Airport is een kosmopolitische locatie in het hoogste segment van de Nederlandse kantorenmarkt. De ligging aan de terminal maakt van het WTC de perfecte ontmoetingsplek voor internationale contacten.