DGBC Een product van Dutch Green Building Council
Organisatie logo

Een duurzaam gebouw maakt nog geen duurzame bedrijf als het gebouw op de verkeerde plek staat


Vind de meest duurzame kantoorlocatie met locatie-advies van MobilityLabel

Wist u dat er veel duurzaamheidswinst valt te realiseren door bij een verhuizing de bereikbaarheid van uw pand op een slimme manier mee te laten wegen in uw besluitvorming? Voor veel organisaties is bereikbaarheid van grotere invloed dan men denkt: De mobiliteitsgerelateerde CO2-uitstoot is vaak (veel) meer dan de huisvestingsgerelateerde uitstoot. Toch benaderen veel eindgebruikers ‘bereikbaarheid’ op een te eenzijdige manier: Er is toch een bushalte op 200 meter? Het nieuwe pand ligt toch dicht bij de snelweg?

De start-up MobilityLabel heeft zich in dit soort problemen vastgebeten en adviseert verhuizende bedrijven via een innovatieve aanpak om tot de optimale locatie te komen.
MobilityLabel vertaalt middels complexe berekeningen uw totale medewerkersbestand in een overzichtelijke heatmap van Nederland die exact aangeeft hoe gunstig elke mogelijke nieuwe locatie voor úw organisatie is vanuit het perspectief van mobiliteit. Tot op de vierkante kilometer doorgerekend: Hoe groener gekleurd, des te gunstiger de totale CO2-uitstoot, reistijd of het kostenniveau voor uw organisatie daar zal zijn. Vanzelfsprekend houden onze heatmaps rekening met exacte woonadressen, het aantal werkdagen, manieren van reizen, files, actuele dienstregelingen en uw mobiliteitsbeleid.

 

Ons advies is daarom:

Laat bij het heroverwegen van uw locatie de mobiliteit in belangrijke mate meewegen, want wat is het milieulabel van je kantoor waard als dat kantoor simpelweg op de verkeerde plek staat?

Producten / diensten van MobilityLabel

Producten 1-1 van 1
AfbeeldingNaamType
Productafbeelding
Advies duurzame bedrijfslocatieDienst
Organisatie logo

MobilityLabel

Christiaan Raschchristiaan@mobilitylabel.nl0628769187